Groen licht voor Eurostadion? (Foto's)

DONDERDAG, 24 APRIL 2014, 12:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Steven Martens, CEO van de voetbalbond, heeft zonet bekend gemaakt dat België zich kandidaat stelt voor EURO 2020 mét een nieuw stadion in Brussel. Het lijkt erop dat het Eurostadion er dus wel degelijk zal komen.


De KBVB heeft de ambitie de openingswedstrijd van het EK 2020 in Brussel te laten plaatsvinden. Het Koning Boudewijnstadion voldoet niet aan de normen en dus worden al enige tijd plannen gesmeed om een nieuw stadion te bouwen: het Eurostadion. Dit zou dan ook de nieuwe thuishaven van Anderlecht moeten worden.

Aanvankelijk leek het erop dat de financiering voor dit stadion niet rond zou raken. De overheden vonden dat het stadion volledig met privé-kapitaal verwezenlijkt moet worden, terwijl studies aantoonden dat zonder overheidssteun de bouw niet mogelijk zou zijn. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe toonde zich de voorbije maanden een grote tegenstander van overheidssteun.

Dat Martens nu aankondigt dat België meedingt naar de openingswedstrijd van het EK, wekt de indruk dat het hele dossier rond het Eurostadion rond is. Er zijn alvast negen kandidaat-bouwers. Half mei wordt deze knoop doorgehakt.
Door de voetbalbond werden alvast nieuwe renders vrijgegeven van het stadion.anderlecht-online forum