Proto: "Zal niet moeilijk doen als derde keeper"

VRIJDAG, 25 APRIL 2014, 09:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu Koen Casteels geblesseerd is, is er een plaatsje vacant voor een doelman in de WK-selectie. Tal van analisten en oud-keepers schuiven Silvio Proto naar voor. Die houdt nog steeds de boot af, maar zou wel erg graag meegaan.


"Dat mijn naam genoemd wordt, is leuk, maar ik ben nu meer met de titelstrijd bezig dan met het WK", vertelde Proto gisteren op een persconferentie. "Ik kreeg nog geen signaal van Marc Wilmots en ik ga niet hopen op fouten van collega-doelmannen. Er zijn trouwens verschillende kandidaten om mee te gaan, vind ik."

Hier en daar wordt getwijfeld of Proto zich wel zou kunnen schikken in de rol van derde doelman. In het verleden vroeg hij immers ooit om niet geselecteerd te worden als het was om op de tribune plaats te nemen. Dat de doelman toen privé-problemen had en vond dat zijn plaats bij zijn gezin was als hij sportief toch niets kon bijdragen, wordt dezer dagen al eens vergeten.

"Als ik mee mag, zal ik niet moeilijk doen als ik derde doelman ben", verzekert Proto. "Iedereen wil natuurlijk spelen, maar ik zal de afspraken en het werk van anderen zeker respecteren en mijn collega's zo veel mogelijk helpen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.