Hasi: "Ik heb alle vertrouwen in Mitrovic"

ZATERDAG, 26 APRIL 2014, 11:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na zijn gemiste strafschop tegen Genk kreeg Aleksandar Mitrovic heel wat kritiek te slikken. Besnik Hasi blijft de spits echter door dik en dun steunen. "Hij is jong en heeft het moeilijk gehad, maar ik geef hem alle vertrouwen."


Na de wedstrijd tegen Genk had Hasi een gesprek met Mitrovic waarin hij de spits bevestigde dat hij alle vertrouwen in hem heeft. "Feit is dat Mitrovic geen rust heeft gehad en fysiek vermoeid is, dat zie je ook in een wedstrijd. Dat ik hem de laatste drie wedstrijden wisselde, is omdat ik hem fit wil houden tot het einde van het seizoen", aldus Hasi op zijn wekelijkse babbel met de pers.

Volgens Hasi is Mitrovic erg belangrijk voor Anderlecht. "Hij scoort gemakkelijk en is sterk in het strafschopgebied van de tegenstander. Dat hij voor sommigen wat nonchalant oogt, heeft mogelijk ook te maken met zijn vermoeidheid. Hij is groot (1.89 meter, red.) en als zijn schouders wat gaan hangen, oogt dit misschien nonchalant. Maar hij is een serieuze jongen die erg streng is voor zichzelf."

Dat Mitrovic tegen Genk voor de derde keer dit seizoen een strafschop miste (eerder tegen Olympiakos en Westerlo), neemt Hasi hem niet kwalijk. "Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen", stipt Hasi aan. Volgens Voetbalkrant liet de Anderlecht-coach op zijn persconferentie wel doorschemeren dat de Serviër de volgende strafschop niet zal nemen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.