Proto: "Spelen nu beter dan tijdens competitie"

ZONDAG, 27 APRIL 2014, 11:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond tegen Standard staat Anderlecht voor zijn eerste van twee duels van de waarheid. Dat beseft ook Silvio Proto. "Als we winnen brengen we opnieuw spanning in het kampioenschap. En volgende week volgt dan Club Brugge."


Proto noemt beide duels enkel belangrijk. "Enkel winnen telt, we moeten denken dat het over is als we verliezen", blikt de doelman vooruit. "Tijdens de play-offs spelen we beter dan in de gewone competitie. Ik denk dat ook de supporters dat merken. Helaas kwam het soms op centimeters aan dat we niet konden scoren."

Proto hoopt dat Anderlecht de lijn van de voorbije matchen kan doortrekken. "We moeten ons spel blijven opleggen, druk zetten en in onze kwaliteiten geloven. We hebben gewoon dat tikkeltje geluk nodig om vlotter te scoren. Natuurlijk hadden we de voorbije matchen liever allebei gewonnen, dan stonden we eerste. Maar iedereen laat punten liggen."

Eén ding is zeker: spannend wordt het sowieso nog. "Er zijn nog vier ploegen die kampioen kunnen worden en die vierde kunnen eindigen. Dat is leuk voor de neutrale supporter. We moeten nu eerst winnen tegen Standard en dan kunnen we verder kijken."



anderlecht-online forum