Kabasele wijst De Graafschap de weg

DINSDAG, 29 APRIL 2014, 15:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor de door Anderlecht verhuurde spelers zit het seizoen er bijna op, maar voor sommigen staat nog heel wat op het spel. Zo strijdt Nathan Kabasele met De Graafschap voor promotie en de spits bewees gisteren opnieuw zijn waarde.


In de heenwedstrijd van de eerste ronde van de nacompetitie nam De Graafschap het gisteren op tegen Fortuna Sittard. Kabasele begon in de basis en trapte na twintig minuten de eerst kans hard op de lat. Het was slechts uitstel. Op slag van rust opende de 20-jarige spits door een voorzet in doel te verlengen. Vlak na de pauze verdubbelde Kabasele met een geweldige volley de score.

En kwartier voor tijd werd Kabasele naar de kant gehaald. Hij zag hoe zijn teammaats de score nog uitdiepten tot 1-4. Vrijdag volgt de terugwedstrijd in Doetinchem. De winnaar van deze dubbele confrontatie stoot door naar de tweede ronde, waar de nummers 16 en 17 uit de Eredivisie hun intrede maken. Wie ook de derde ronde overleeft, promoveert (of blijft) in de Eredivisie.

Geen eindronde voor Luckermans

Helmond Sport en Andreas Luckermans hebben zich niet kunnen plaatsen voor de eindronde. Helmond, met Luckermans de volledige wedstrijd op het veld, verloor vrijdag op de slotdag van de reguliere competitie met 1-2 van Jong Ajax en beëindigt het seizoen als twaalfde.

Een afdeling hoger heeft Feyenoord zich verzekerd van de tweede plaats na een 5-1-overwinning tegen Cambuur. Samuel Armenteros zat opnieuw niet in de wedstrijdkern.

Canesin en Vico in finale Play-Off 2

Van Nederland komen we naar België en meer bepaald naar Play-Off 2. Het Oostende van Fernando Canesin en Fede Vico heeft zich geplaatst voor de finale van Play-Off 2. Met Canesin een hele wedstrijd op het veld en Vico vanaf minuut 56 speelde het 1-1 gelijk.

In dezelfde poule kwam Dalibor Veselinovic niet in actie bij Waasland-Beveren. De Serviër had last van de knie en werd uit voorzorg aan de kant gelaten. Van deze partij onthouden we wel de eerste basisplaats van Alex Luyckx. Deze 19-jarige flankspeler ruilde vorige zomer de jeugd van Anderlecht voor Waasland-Beveren.

In Groep B won Kortrijk simpel met 0-4 bij Cercle Brugge. Michaël Heylen speelde de hele partij en kreeg in de slotminuut een gele kaart. Het was zijn vijfde van het seizoen en dus mist hij de cruciale wedstrijd van komend weekend tegen Charleroi. Kortrijk moet winnen om zich te plaatsen voor de finale van Play-Off 2.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.