Opinie: waarom niet wachten tot na de play-offs?

WOENSDAG, 30 APRIL 2014, 15:49 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi en RSC Anderlecht hebben een akkoord bereikt. Hasi blijft nog twee jaar hoofdcoach. De twee partijen kwamen wel erg snel tot een beslissing. Maar komt deze overeenkomst niet wat vroeg?


Besnik Hasi is uiteraard een kind van het huis. De Albanees speelde als defensieve middenvelder in het laatste grote Anderlecht. Hij bereikte onder andere de tweede ronde van de Champions League. Tot 2005 was hij min of meer een vaste waarde in het team. Twee jaar later vervoegde hij de staff van paars-wit, waar hij uiteindelijk hulptrainer zou worden. Onder John van den Brom kon Hasi ervaring opdoen. Nu, slechts anderhalve maand na zijn debuut als hoofdcoach, mag hij dus al twee jaar langer aanblijven.

Het feit dat Hasi ondertussen goed vertrouwd is met het Anderlechtse huis en dus het Brusselse project goed kent, zal zeker mee gespeeld hebben in de snelle beslissing van de directie. Vermoedelijk zijn er ook financiële aspecten in het spel (Peter Maes zal geen goedkopere oplossing geweest zijn). En daarenboven is het bij paars-wit stilaan een traditie om de hulpcoach tot T1 te promoveren. Het gebeurde eerder al met Frank Vercauteren en Ariël Jacobs.

Wij hebben alle vertrouwen in coach Hasi, maar had de club toch niet beter gewacht tot na de play-offs om een finale beslissing te nemen? De resultaten van de kersverse trainer zijn alvast veelbelovend, maar de periode waarop we Hasi kunnen beoordelen is al bij al kort. Er zit zeker progressie in het spel, al blijven de prestaties wisselvallig. Kampioen spelen kan nog, maar laat ons niet vergeten dat ook de vierde plaats niet veraf is. En gaat men in dat geval nog tevreden zijn met deze snelle contractverlenging? Of komt de coach dan al meteen onder druk te staan bij de start van het nieuwe seizoen? Een nieuwe vuurdoop volgt zondag, tegen Club Brugge. We wensen Besnik alvast veel succes, hopen op een knalprestatie en een goede verderzetting van het geleverde werk!



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.