"We zullen correct zijn met Kljestan en Gillet"

VRIJDAG, 2 MEI 2014, 08:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu het zeker is dat Besnik Hasi ook volgend seizoen Anderlecht traint, kan er begonnen worden aan de samenstelling van de spelersgroep. Veel nieuwe namen moeten niet verwacht worden, maar Hasi heeft toch een verlanglijstje klaar.


"Ik heb geen namen gevraagd, maar wel posities en profielen", vertelt Hasi in Het Laatste Nieuws. Welke dit zijn, wil de Anderlecht-coach niet kwijt. In dezelfde krant geeft manager Herman Van Holsbeeck aan dat Hasi zijn inbreng zal hebben bij de transfers. "Maar er zullen geen tien spelers bijkomen. Er zijn één of twee pistes, met misschien wat meer ervaring."

Op uitgaand vlak kan er meer actie verwacht worden. Zo droomt Kouyaté al enige tijd van een toptransfer. "We hebben met hem afgesproken dat hij weg kan als de juiste prijs betaald wordt. Als ik zie dat Napili negen miljoen euro zou ophoesten voor Genk-verdediger Koulibaly, dan denk ik dat we voor Cheikhou hoger moeten gaan", zo grijnst Van Holsbeeck.

De contractverlenging van Hasi is vooral geen goed nieuws voor Guillaume Gillet en Sacha Kljestan. De ervaren middenvelders komen onder Hasi nog maar amper van de bank. Waar ligt hun toekomst? "We moeten na het seizoen duidelijke afspraken maken met hen", geeft Van Holsbeeck aan. "Maar we zullen correct zijn met hen, zij zijn ook altijd correct geweest tegenover Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.