Nuytinck: "Play-offs geeft ander soort druk"

VRIJDAG, 2 MEI 2014, 11:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag in Brugge staat Anderlecht opnieuw voor een cruciaal duel. "Die partij zal heel bepalend zijn", weet Bram Nuytinck. "Verliezen we, dan wordt de titel erg moeilijk. Spelen we minimaal gelijk, dan doen we mee tot het einde."


Na de reguliere competitie stond Anderlecht op tien punten van leider Standard. Maar de play-offs zette alles op zijn kop. "Iedereen had ons afgeschreven, maar de strijd ligt nu volledig open", aldus Nuytinck tegenover Voetbal International. "Ook na de nederlaag op de eerste speeldag tegen Standard gaven we niet op. Iedereen weet dat door de halvering van de punten alles mogelijk is."

In tegenstelling tot de voorbije jaren is Anderlecht dit keer de jager en niet de prooi. Dit zorgt voor veel minder stress. "Het is als koploper vervelend dat je punten gehalveerd worden. Nu is het systeem gunstig voor ons. Bij de play-offs komt een heel ander soort druk kijken. Vorig seizoen waren alle ogen op Anderlecht gericht. Nu zie je dat Standard het ook moeilijk heeft met die druk en veel punten morst."

Standard heeft intussen de leidersplaats moeten afstaan aan Club Brugge. Anderlecht is derde op drie punten. Een nederlaag zondag tegen Brugge is uit den boze wil het nog titelambities koesteren. "Het vertrouwen is groot, zeker als je ziet vanwaar we komen. In de eerst play-offwedstrijd tegen hen wonnen we trouwens met 3-0."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.