"Luckermans bracht niet wat we hoopten"

VRIJDAG, 2 MEI 2014, 17:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Eergisteren raakte bekend dat de wegen van Andreas Luckermans en Helmond Sport scheiden. In een exclusieve reactie aan Anderlecht-Online legt de Nederlandse club uit waarom het deze beslissing nam.


Helmond huurde Luckermans de tweede seizoenshelft van Anderlecht. Daarvoor kwam hij, eveneens op huurbasis, uit voor reeksgenoot Dordrecht. "We hebben nu beslist om niet door te gaan met Andreas", zegt Rein van Duijnhoven, die lid is van de trainersstaf van Helmond. "Hij heeft niet helemaal gebracht wat we gehoopt hadden."

Bij Helmond speelde Luckermans op diverse posities. "We gebruikten hem zowel als rechter middenvelder, linksbuiten en op de tien", aldus Van Duijnhoven. "Aan de bal is hij erg sterk, maar verdedigend moet hij nog stappen zetten. Hij maakte soms wat nonchalante keuzes die verkeerd uitvielen en gevaar opleverden op de counter."

Waar de toekomst van de 21-jarige Luckermans ligt, weet Van Duijnhoven niet. "Hopelijk vindt hij een mooie club waar hij zijn voetballend vermogen kwijt kan. Als hij zich verdedigend nog wat kan ontwikkelen, kan hij zo naar de Belgische eerste klasse."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.