Verzamelde reacties na winst in Brugge

MAANDAG, 5 MEI 2014, 11:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de felbevochten overwinning in Brugge straalden de spelers van Anderlecht van geluk. De spelers beseffen dat ze een gouden zaak deden in de titelstrijd, maar blijven de euforie temperen. Een overzicht van de reacties.


Bruno: "Iedereen vocht voor de overwinning"

Met een lange ren lag Massimo Bruno aan de basis van het own-doelpunt van Thomas Meunier. "Ik stond de hele tijd alleen vooraan", vertelde Bruno na afloop. "Ik werkte hard, maar het was lastig om tegen de blauw-zwarte verdediging op te boksen. Maar uiteindelijk loonde het harde werk. Of we tevreden waren met een puntje? Neen, iedereen vocht om te winnen."

Door deze overwinning mag Anderlecht zich meer dan ooit titelkandidaat noemen. Bruno blijft echter voorzichtig. "We gaan niet dromen. Tijdens de reguliere competitie was Anderlecht nergens en werden we afgeschreven in de strijd om de titel. Ondertussen doen we opnieuw mee, maar er hoeft niets. Er zijn nog drie matchen en we zien wel waar we stranden."

Deschacht: "Gezien hoe belangrijk Gillet nog is"

"Dit is fantastisch", begon Deschacht zijn verhaal. "Ik heb al heel veel wedstrijden voor Anderlecht gespeeld, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt en zal ik ook nooit meer vergeten. In totaal was Brugge misschien drie keer echt gevaarlijk. Dit is een ploegoverwinning. Iedereen heeft zijn verdedigend werk gedaan. Het middenveld was fantastisch en de aanvallers zetten veel druk."

Deschacht looft ook de keuzes van coach Besnik Hasi. "Zijn vervangingen hebben het verschil gemaakt. Dan zie je hoe belangrijk Gillet nog is voor ons. En de inbreng van Bruno en Acheampong bracht ons meer snelheid bij." Dat Anderlecht, zeker na de rode kaart, erg defensief speelde, vindt Deschacht niet onlogisch. "Met tien man kan je niet anders als de organisatie neerzetten en hopen dat die stand houdt. Iedereen was nerveus, maar we hebben het perfect gedaan."

Vanden Borre: "Mentale overwinning"

Anthony Vanden Borre benadrukte na afloop vooral het positieve gevoel dat deze overwinning geeft. "Dit is een mentale overwinning voor de hele ploeg. Club slingerde veel ballen voor doel, maar had weinig echte kansen. De inbreng van Bruno, Gillet en Acheampong heeft ons ook goed geholpen. De keuzes van Hasi gaven de doorslag. Tijdens de rust mekkerde hij trouwens niet over de rode kaart, maar zei hij gewoon hoe we het zouden doen. Dat gaf ons een boost."

Praet: "Dit doet vermoeidheid vergeten"

Ook Dennis Praet benadrukte het collectieve. "Iedereen heeft alles gegeven voor elkaar. Dat is de mooiste conclusie van vanavond. De vermoeidheid was heel groot, maar die vergeet je wel even. De ontlading is onbeschrijfelijk. We stonden gewoon heel goed in blok. En Brugge heeft te weinig gecreëerd met zijn numeriek overwicht."

"Voor de rode kaart gebruikten we misschien wat veel de lange bal, na de rode kaart hadden we geen keuze meer. We stonden gewoon heel goed in blok. Na de rode kaart gingen we gewoon voor een punt en stilletjes hoopten we nog eens te kunnen prikken op een counter. En dat is precies wat er gebeurd is."

Nuytinck: "Nog niets in handen"

"We gingen in de tweede helft vooral om dat punt veilig te stellen en dat ging goed", klonk het bij Nuytinck. "Dat we dan, met wat geluk, nog 0-1 maken, is helemaal fantastisch. Maar we hebben nog niks in handen. we hebben nog al enkele keren een verrijzenis meegemaakt en kenden daarna ook weer een terugval."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.