"Allemaal kreupelen die naar einde strompelen"

MAANDAG, 5 MEI 2014, 11:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wie twee maanden geleden beweerde dat Anderlecht nog zou meestrijden voor de titel, werd ronduit gek verklaard. Maar kijk, vandaag is het zo ver. "Eigenlijk is dit om te lachen", zegt Sporza-journalist Peter Vandenbempt.


"Dat Anderlecht nog titelkandidaat is, vind ik onvoorstelbaar en eigenlijk om te lachen. Na zijn slechtste seizoen sinds de tijd dat de uilen nog konden spreken. Het verloor liefst elf keer al dit seizoen. Dit zegt alles over de concurrentie. Het zijn allemaal kreupelen die naar de streep strompelen. De kampioen is straks zelfs maar halfoog in het land der blinden."

Het is Vandenbempt niet ontgaan dat Anderlecht gisteren slecht voetbalde, maar hij zag wel een groot strijdershart. Daarvoor geeft hij Besnik Hasi een pluim. "Ze speelden wel met een groot hart, collectief en solidair. Hasi heeft er echt wel een ploeg van gemaakt op korte tijd, wat Van den Brom in negen maanden niet is gelukt."

Over twee weken weten we of Anderlecht zijn remonte kan bekronen met een derde landstitel op rij. Vandenbempt schrijft de Brusselaars alvast één groot voordeel toe: "Het is voor één keer niet van moeten. Dat is zeer comfortabel. Maar willen ze kampioen worden, dan moeten ze toch beter gaan voetballen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.