Opinie: We Are Anderlecht

MAANDAG, 5 MEI 2014, 13:30 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Na de gevleide, maar deugddoende overwinning op het veld van Club Brugge, schreef onze Franstalige redactie een opiniestuk dat wij met plezier voor jullie vertaalden.


Het leeuwendeel van de journalisten, analisten en trainers zagen Anderlecht al op de vierde plaats eindigen dit seizoen. Op dit ogenblik verbaast Anderlecht echter vriend en vijand.

Paars-wit staat niet enkel op de tweede plaats in het klassement, maar is nog steeds volop in de running voor de titel. Standard staat weliswaar nog steeds op kop en heeft alles in eigen handen. Toch bewezen deze Play-offs al dat werkelijk alles mogelijk is. De kaarten liggen week na week anders.

Anderlecht presteerde momenteel het beste van alle ploegen in play-off 1. Naast het beste doelsaldo heeft het ook nog eens de meeste winstmatchen, wat de doorslag geeft bij een gelijke stand op het einde van de rit.

Elke ploeg kan nog negen punten verdienen. Het duel tussen Standard en Club Brugge van volgend weekend zou wel eens beslissend kunnen zijn. Maar wat er ook gebeurt, Besnik Hasi heeft voor een metamorfose gezorgd binnen deze groep.

Er staan nog drie finales op het programma. We hoeven niet naar de concurrentie te kijken. Als we onze ploeg naar een negen op negen kunnen schreeuwen, zou het onmogelijk geachte wel eens kunnen uitkomen. Want... We Are Anderlecht

(C) La Panthère Mauve




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.