Missen Kums en Sylla Zulte - Anderlecht?

MAANDAG, 5 MEI 2014, 19:01 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Naast de schorsing voor Aleksandar Mitrovic, moest het bondsparket vandaag nog een heleboel zaken behandelen. Zo ook die van drie spelers en de coach van Zulte Waregem.


Sammy Bossut kreeg geen extra sanctie na zijn rode kaart tegen Standard. Coach Franky Dury kwam weg met een geldboete.

Voor Idrissa Sylla en Sven Kums was er minder goed nieuws. Zij kregen een voorstel van respectievelijk één en drie speeldag(en), maar gingen beiden in beroep. De kans dat Sven Kums wegkomt met minder dan twee weken schorsing, lijkt eerder klein.

Indien de schorsing van Sylla morgen niet wordt kwijtgescholden door de geschillencommissie en hij opnieuw in beroep gaat, is hij in principe speelgerechtigd tegen Lokeren, maar dreigt hij het duel met Anderlecht te missen.

Sylla staat trouwens op vier gele kaarten. Een vijfde tegen Lokeren zou sowieso betekenen dat hij het duel met Anderlecht mist. Ook Karel D'Haene, Frédéric Duplus en Bruno Godeau staan op één gele kaart van schorsing. Bij Anderlecht staan Chancel Mbemba en de geschorste Aleksandar Mitrovic op vier gele kartons.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.