Hoe ver staat Youri Tielemans?

WOENSDAG, 7 MEI 2014, 01:10 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Youri Tielemans wordt vandaag zeventien. De jonge middenvelder werd al vergeleken met Axel Witsel, Andrea Pirlo en Yaya Touré. Anderlecht-online zocht uit hoe ver zij op die leeftijd stonden.


Axel Witsel

Axel Witsel had op zijn zeventiende verjaardag amper veertien minuten in de Belgische competitie en negen in de voorronde van de Uefa Cup in de benen. Uiteindelijk zou hij op vijf jaar tijd 132 wedstrijden spelen voor de Luikenaars.

Als 22-jarige verkaste hij voor negen miljoen euro naar Porto. Amper een jaar later trok hij al voor 40 miljoen euro naar het Russische Zenit Sint Petersburg. De hoge transfersom lijkt echter een overstap naar een echte Europese topclub in de weg te staan.

Andrea Pirlo

Kreeg kort na zijn zestiende verjaardag een invalbeurt van elf minuten bij Brescia in de Serie A. Brescia zakte echter naar de Serie B, waar hijhet seizoen daarop geen seconde speelde. Een jaar later had Pirlo als rotatiespeler een klein aandeel in de terugkeer van Brescia naar de Serie A, waar hij meteen een basisplek afdwong.

Na omzwervingen bij Inter, Brescia en Reggina belandde de architect op zijn 22e bij AC Milan. Daar groeide hij al snel uit tot publiekslieveling en smaakmaker. In tien seizoenen speelde hij 245 wedstrijden voor de Milanezen. Nadien besloot AC Milan hem te laten gaan, waarop hij prompt Juventus drie titels op rij bezorgde. Pirlo hangt zijn schoenen wellicht aan de haak na het WK in Brazilië.

Yaya Touré

Speelde op zijn zeventiende verjaardag nog voor de jeugd van ASEC Mimosas in Ivoorkust. Was al 18 toen hij naar Beveren kwam. Hij belandde uiteindelijk via Metalurg Donetsk en Olympiakos op zijn 23e bij AS Monaco om een jaar later een droomtransfer naar Barcelona te versieren. In 2010 vertrok hij voor 30 miljoen euro naar Manchester City. Touré is vandaag één van de beste middenvelders ter wereld.

Youri Tielemans

Heeft op zijn zeventiende verjaardag al 26 wedstrijden in de Belgische competitie en vier Champions League duels op de teller. Zijn marktwaarde wordt nu al geschat op zeven miljoen euro. Het lijkt nu al vast te staan dat hij op een dag één van de duurste uitgaande transfers van de club zal worden.

Conclusie

Tielemans heeft vandaag al pakken meer ervaring dan Pirlo, Touré en Witsel samen op hun zeventiende verjaardag. Het is te kort door te bocht om te stellen dat hij een even grote carrière zal uitbouwen, maar de voortekenen zijn alvast positief.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.