Opinie: Offensieve plaatsjes worden duur

WOENSDAG, 7 MEI 2014, 02:11 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Charly Musonda Junior wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een uitleenbeurt aan Anderlecht. Op die manier dreigen de offensieve plaatsjes bij Anderlecht wel erg duur te gaan worden volgend seizoen.


Of Hasi volgend seizoen nu voor een 4-4-2 of 4-3-3 formatie kiest, maakt in principe weinig uit. In principe is er op het veld maar plaats voor vijf eerder aanvallend ingestelde spelers. Met een keeper, vier verdedigers en één zuiver verdedigende middenvelder ‘verlies’ je namelijk al zes plaatsen.

Felle concurrentiestrijd

Voor die vijf overgebleven plaatsjes heb je al minstens acht kandidaten: Acheampong, Praet, Najar, Bruno, Tielemans, Mitrovic, Cyriac en Pollet. Daarnaast moet Suárez in principe fit zijn tegen de competitiestart, is Vargas nog niet weg en hoopt Vico nog op een plekje bij paars-wit volgend seizoen.

Bovendien zijn er ook nog eens de jongeren Jaadi, Alvarez, Leya Iseka en Kawaya. Ook Kabasele en Henen zijn nog steeds eigendom van Anderlecht. Die eerste presteert de laatste maanden sterk voor De Graafschap, van die tweede lijkt niemand te weten wat hij van plan is.

Vanaken, Musonda en Bakkali

Vanaken, Musonda en Bakkalli worden geregeld in verband gebracht met Anderlecht. Het zijn drie jonge Belgen die overlopen van het talent en als één van de drie haalbaar blijkt, zou ook maar één seconde aarzelen een levenslange gevangenisstraf rechtvaardigen.

Het dreigen echter drie heel delicate zaken te worden. Vanaken verlaat Lokeren nooit voor minder dan vijf miljoen euro en Bakkali tekent misschien gewoon een nieuw contract in Eindhoven.

Musonda is wellicht de meest haalbare optie, al is het maar de vraag of Herman Van Holsbeeck hem wel wilt als die dan een eigen talent op de bank houdt. Zeker nu het Dahmane-arrest Belgische clubs meer dan ooit dwingt om spelers tevreden te houden.

Cheikhou Kouyaté en Lucas Biglia

Het lijkt ons geen slecht idee om eerst werk te maken van een nieuwe centrumverdediger en een nieuwe defensieve middenvelder. De kans dat Kouyaté Anderlecht deze zomer verlaat is namelijk groot. Net nu hij Biglia doet vergeten. Van Holsbeeck krijgt deze zomer dus een herkansing om een fatsoenlijke vervanger voor Biglia te zoeken.

Volgend seizoen

Met een ervaren topper erbij op het middenveld en het herenigde topduo Mitrovic – Suárez kan Anderlecht volgend seizoen misschien wel dé revelaties in Europa worden.

Zoals eerder al aangegeven: niet op het niveau van Real Madrid of Bayern Munchen, maar misschien wel zoals Basel, Salzburg of Athletic de Bilbao dat eerder deden.







Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.