Glen De Boeck looft Proto

WOENSDAG, 7 MEI 2014, 08:13 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Dankzij defensieve organisatie zit Anderlecht nog in de titelrace. Terwijl er in de reguliere competitie nog 31 goals geslikt werden op 30 wedstrijden zijn dat er in de play-offs amper de helft, 4 goals op 7 wedstrijden.


Volgens ex-Anderlecht-speler Glen De Boeck is dit te danken aan de defensieve organisatie die nu in ploeg zit. Elke speler kent zijn verdedigende taken zoals het ook hoort bij het hedendaags modern voetbal.

Door Kouyaté naar het middenveld te verschuiven, die daar al veel ballen recupereert, is er al minder druk op de verdediging. John van Den Brom was meer toekomstgericht, Hasi verdeelt de taken altijd opnieuw op maat van de tegenstander. Mede daardoor hebben ze zondag kunnen standhouden met tien man tegen Brugge.

Ook Silvio Proto is weer in zijn beste vorm tijdens deze play-offs en heeft dus ook al heel wat punten gepakt, waardoor Anderlecht nog volop meedoet voor de titel, aldus nog De Boeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.