Topschutter schenkt 3.750 euro aan goed doel

WOENSDAG, 15 JUNI 2005, 10:19 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

De topschutter in de Belgische competitie loopt ook volgend seizoen met een gouden bal op zijn rug rond. Ondanks de kritiek van de spelers op het shirt houdt de Profliga vast aan het initiatief.

In het komende seizoen gaat ze zelfs nog een stap verder, want de eindlaureaat krijgt een echte prijs: een bedrag van 3.750 euro.
"Dat geld is wel niet voor de topschutter zelf", zegt Profliga-secretaris Robert Sterckx. "Het is de bedoeling dat hij die som aan een goed doel spendeert."

De voorbije weken maakte RC Genk-spits Kevin Vandenbergh zijn beklag dat zijn goals in de barrageduels om de derde plaats tegen Standard niet meetelden in de eindafrekening van de topschuttersstand. "In de toekomst zal dat zo blijven", stipt Sterckx aan.

Voor het opmaken van de rangschikking en het toekennen van het topschuttersshirt worden volgende criteria gehanteerd bij een gelijke stand:

1. goals gemaakt op verplaatsing;

2. minste omgezette strafschoppen;

3. minste aantal speelminuten;

4. uitgedeelde assists.

Bij betwistingen over de maker van een doelpunt - owngoal of niet - zal een jury, waarin Profliga-voorzitter Jean-Marie Philips, Sterckx en een journalist van Voetbal Magazine zetelen, de knoop doorhakken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.