De mening van de bookmakers

MAANDAG, 12 MEI 2014, 13:36 - jds93
Anderlecht-Online No Image Found

Nog exact 7 dagen en dan is de winnaar van de Jupiler Pro League seizoen 2013-2014 bekend. Na een bijzonder matig seizoen heeft RSC Anderlecht momenteel de beste papieren. Maar wat denken de bookmakers over de resterende matchen?


Een verplaatsing naar de Gaverbeek kan je niet als een uitje beschouwen. SV Zulte Waregem heeft zich dit seizoen nochmaals thuis ijzersterk getoond. Daar 3 punten halen is dus allerminst een formaliteit. Club Brugge, samen aan kop met Anderlecht, mag komende donderdag naar het al uitgebluste KRC Genk. De Limburgers willen zich hopelijk nog een laatste keer voor eigen publiek tonen. Tot slot ontvangt Lokeren donderdag Standard. De Oost-Vlamingen sloten de laatste twee matchen telkens met 0 punten af en lijken dus ook niet de grootste klip te zijn voor de Rouches.

De bookmakers zijn na gisterenavond volop aan het speculeren geslagen. Zo wordt verwacht dat de huidige stand ook de eindstand zal zijn. De kans dat Anderlecht zich zondag tot kampioen kroont is 51% groter dan dat Club Brugge dat zou doen. Althans, volgens de bookmakers. De kans dat Standard alsnog met de oppergaai gaat lopen is bijna 3 keer kleiner dan de kansen voor paars-wit.

Voor de volledigheid vermelden we nog even het programma van de laatste 2 speeldagen.
De wedstrijden worden allemaal op hetzelfde moment afgewerkt.

Speeldag 9: donderdag 15/5, 20u30
Zulte Waregem - RSC Anderlecht
KRC Genk - Club Brugge
Lokeren - Standard

Speeldag 10: zondag 18/5, 14u30
Club Brugge - Zulte Waregem
Anderlecht - Lokeren
Standard - Racing Genk



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.