Wilmots: "Alles is duidelijk voor Proto"

WOENSDAG, 14 MEI 2014, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vooraf waren de meningen verdeeld of Silvio Proto en Anthony Vanden Borre wel een selectie voor Brazilië verdienden, maar Marc Wilmots heeft ze allebei opgeroepen. De bondscoach verklaarde ook waarom hij voor hen koos.


Proto zit bij de selectie als vierde doelman. Vooraf zagen heel wat supporters en ook enkele waarnemers en zelfs collega-doelmannen dit niet zitten omdat hij in het verleden ooit aangaf liever niet opgeroepen te worden als derde doelman (hij had toen privé-problemen en bleef liever bij zijn gezin, red.). Voor Wilmots is dit geen item meer.

"Als Koen Casteels fit raakt voor het WK, neem ik hem mee. Enkel als dit niet lukt, wordt het Proto. Ik heb dit met Silvio besproken en alles is duidelijk voor hem", legde Wilmots uit op zijn persconferentie. "Hij weet dat Courtois en Mignolet één en twee zijn. Maar hij heeft gezegd 'ik ben klaar en doe er alles voor'."

"Vanden Borre al maanden op hoog niveau"

Voor de positie van rechtsachter ging het tussen Anthony Vanden Borre en Thomas Meunier van Club Brugge. De verdediger van Anderlecht haalde het. "Zoals ik al aangaf wil ik een back die in eerste instantie verdedigt. Maar ik heb in mijn kern ook graag een alternatief om wat offensiever te spelen en Anthony is dat", aldus Wilmots.

"Antony heeft kracht is speelt al drie, vier maanden op een hoog niveau. Hij kent de groep ook. Meunier is ook goed bezig bij Club Brugge, maar ik moet nu eenmaal keuze maken en wilde een evenwichtige kern."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.