Tielemans: "Geen transfer voor ik diploma heb"

WOENSDAG, 14 MEI 2014, 09:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Youri Tielemans wordt erg afgeschermd voor de pers, maar na zijn verkiezing tot Jonge Profvoetballer van het Jaar gaf hij nog eens een interview. "De play-offs vind ik echt zot. Elke week wordt de situatie omgegooid."


Tielemans' debuutseizoen was een bewogen jaar. Zowel voor hem als voor de ploeg. Maar anderzijds was het ook erg leerrijk allemaal. "Ik ben gegroeid dit seizoen. Vooral mentaal ben ik sterker geworden. Het vertrouwen dat ik nu krijg van de coach is erg leuk. Ik voel helemaal geen druk", zo vertelt Tielemans.

John van den Brom speelde Tielemans vooral uit als defensieve middenvelder. "Dat was erg leerrijk, zo ging ik meer en beter verdedigen", aldus Tielemans, die door Hasi wat offensiever speelt. "Mijn huidige positie, de acht, is volgens mij mijn beste."

Tielemans' prestaties hebben ertoe geleid dat hij gelinkt wordt aan tal van Europese topclubs. Een transfer is echter niet voor deze zomer. "Een diploma halen is essentieel voor mij. Zolang ik dat niet heb, blijf ik in België voetballen. Ik zit nog maar pas bij het A-elftal. Volgend jaar wil ik bij Anderlecht bevestigen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.