Hasi: "Fier op Proto en Vanden Borre"

WOENSDAG, 14 MEI 2014, 14:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Anthony Vanden Borre en Silvio Proto heeft Anderlecht twee Rode Duivels die zich mogen opmaken voor het WK in Brazilië. Besnik Hasi vindt het logisch dat beiden bij de selectie zitten. "Dit is Anthony zijn beloning."


"Ik ben niet verrast dat Anthony geselecteerd is", vertelde Hasi vanmiddag op zijn persconferentie in de aanloop naar het duel van morgen tegen Zulte Waregem. "Al enkele maanden speelt hij op een hoog niveau. Bijna was hij voetballer af, maar hij heeft terug geknokt daardoor staat hij waar hij nu staat. Deze selectie is zijn beloning."

Ook de keuze van Marc Wilmots om Silvio Proto op te roepen als stand-in voor de revaliderende Koen Casteels maakt Hasi gelukkig. "Silvio is al enkele jaren een steunpilaar voor ons. Hij won al heel wat punten en heeft ervaring. Mocht hij de definitieve selectie halen, dan zou dit schitterend zijn voor hem."

Maar er zijn ook spelers die naast het WK gegrepen hebben. Zo mogen Guillaume Gillet en Sacha Kljestan een vakantie boeken omdat ze door Hasi uit de basiself gehaald zijn. "Ik heb iedereen gezegd dat ik geen rekening houd met de nationale ploeg, enkel met Anderlecht. Als ze hier goed presteren, zal de bondscoach hen wel opmerken", was Hasi duidelijk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.