Voorbeschouwing speeldag 9

DONDERDAG, 15 MEI 2014, 00:57 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Play-off 1 nadert zijn ontknoping. Naast Zulte Waregem – Anderlecht staan er vanavond nog twee wedstrijden op het programma. Racing Genk ontvangt Club Brugge, terwijl Standard naar Lokeren trekt. Een vooruitblik.


Zulte Waregem – Anderlecht

Met een trip naar het Regenboogstadion heeft Anderlecht in principe de moeilijkste opdracht van de drie overgebleven titelkandidaten. Zulte Waregem verloor dit seizoen nog niet in eigen huis en pakte thuis 10 op 12 in de play-offs.

Zulte Waregem lijkt met vier punten achterstand op Anderlecht en Club Brugge en twee op Standard uitgeteld voor de titel. Met 4 of 6 op 6 zouden de mannen van Franky Dury echter nog één of twee plaatsjes kunnen opschuiven.

Racing Genk – Club Brugge

Voor Racing Genk staat er in principe niet al te veel meer op het spel. De Limburgers verloren vorige week echter met zware 4-0 cijfers van Anderlecht en zullen in hun laatste thuiswedstrijd nog iets willen tonen.

Club Brugge komt dan weer gehavend aan de aftrap. Timmy Simon en Jesper Jörgensen zijn geelgeschorst, terwijl Jonathan Blondel, Victor Vazquez en Vadis Odjidja al geruime tijd met blessures kampen.

Lokeren – Standard

Voor Lokeren geldt hetzelfde als voor Racing Genk. De Waaslanders speelden vorig weekend een draak van een wedstrijd op het veld van Zulte Waregem en zullen zich zonder twijfel willen herpakken.

Bovendien is Lokeren uit op revanche tegen de Luikenaars, nadat ze er in de heenwedstrijd in extremisch een driepunter uit handen gaven.

Conclusie

De drie wedstrijden worden vanavond om 20u30 afgetrapt. Als Anderlecht wint, Club Brugge verliest en Standard niet wint, is paars-wit voor de 33e keer landskampioen.

Als Club Brugge het beter doet dan Anderlecht, of Standard wint en Anderlecht verliest, heeft paars-wit zijn lot niet meer in eigen handen op de slotspeeldag.

Anderlecht ontvangt zondag om 14u30 Lokeren, Zulte Waregem trekt naar het Jan Breydelstadion en Standard krijgt het bezoek van Racing Genk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.