“We hielden steeds contact met Tarfi”

VRIJDAG, 16 MEI 2014, 11:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op 30 juni loopt het contract van Karim Tarfi bij Anderlecht af en De Graafschap wil de middenvelder graag definitief naar Nederland halen. “Zijn manier van spelen past perfect bij ons”, zegt communicatiemanager Marc Teloh.


Twee jaar geleden, in de zomer van 2012, trok Tarfi op uitleenbasis naar De Graafschap. De middenvelder ontpopte zich meteen tot een smaakmaker, maar eind oktober scheurde hij de kruisband van zijn knie. Toen hij in juli vorig jaar weer bijna fit was en er gesproken werd over een nieuwe uitleenbeurt, liep hij dezelfde blessure op aan zijn andere knie.

Intussen is Tarfi weer speelklaar en kan hij terugkeren naar De Graafschap. "We zijn aan het kijken of er mogelijkheden zijn om Karim, mits helemaal fit, naar De Graafschap te halen", zegt Teloh aan Anderlecht-Online. "In de periode dat hij geblesseerd was hebben we steeds goed contact gehouden met hem. De club heeft hem omarmt nadat hij hier gekomen is. Zijn manier van spelen past hier: hij werkt hard, doet normaal en heeft een mooie techniek."

Net als Karim is ook tweelingsbroer Mehdi, wiens uitleenbeurt aan Zulte Waregem geen succes was, na dit seizoen einde contract bij Anderlecht. Denkt De Graafschap eraan om de broers samen in te lijven? "Over Mehdi wordt bij ons niet gepraat", aldus Teloh.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.