Hasi blikt vooruit op titelmatch tegen Lokeren

VRIJDAG, 16 MEI 2014, 19:24 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Met nog één wedstrijd te gaan en nog één puntje om de titel te grijpen zijn de meesten onder ons euforisch en klinkt het uit veel monden alsof de titel al binnen is. Besnik Hasi blijft er alvast kalm onder.


Eerste plek is verdienste van de ploeg
"Maar als we titel niet halen zullen heel veel mensen ontgoocheld zijn", begint de trainer op de persconferentie. "Maar vergeet niet van waar we komen. We stonden twee maand terug nergens en kijk nu. Dat is de verdienste van de spelers. De mentaliteit is helemaal veranderd, er is team spirit en dat heeft geleid tot de plek waar we nu staan."

Spelen voor de drie punten
"We gaan alvast niet spelen voor de nul, dat is gevaarlijk. We spelen tegen een tegenstander die ons al pijn gedaan heeft. Eerst in de reguliere competitie, ok we gingen winnen in de play-off maar ze waren de eerste helft beter. Ze hebben veel kwaliteiten maar de laatste weken is de motivatie weg om voor iets te vechten. Maar in de laatste match kan dit anders zijn. We gaan volop voor de winst."

Verrast dat Club niet meedingt naar titel
"Het was voor mij een verrassing dat Club Brugge is moeten afhaken voor de titel. Wij bevonden ons in de moeilijkste positie omdat Zulte Waregem al bijna een jaar niet verloren had in eigen huis. Club moest naar Genk, een ploeg die niets meer te winnen of verliezen had. Maar ze zijn volop met de opbouw van een nieuwe ploeg bezig. Van Standard wist iedereen dat ze gingen reageren op Lokeren. In feite had ik verwacht dat ze alle twee gingen winnen."

Derde plek was ons doel
"Ons doel was de derde plek en die moesten we veilig stellen. We moesten de basis leggen voor volgend seizoen en de jongend laten doorgroeien. Ik ben blijven benadrukken dat we vanuit een diep dal geklommen zijn en dat mogen we niet vergeten. Daarom dat we niet euforisch waren ook al wonnen we een moeilijke en belangrijke wedstrijd."

Enkele gerichte versterkingen
Als het van Hasi afhangt zullen er niet veel spelers vertrekken, noch bijgekomen. "Met Kouyaté hebben we de afspraak dat hij weg mag met een goed bod, maar van mij mag hij gerust blijven. Iedereen ligt nog voor bepaalde tijd onder contract. De jongeren worden een jaartje ouder en hebben dit seizoen heel wat ervaring opgedaan. Als we de juiste mensen kunnen binnenhalen, en dat zullen er niet veel zijn, dan hebben we een goede basis om verder te gaan.

De volledige persconferentie is te bekijken op Sporza.be.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.