Van Holsbeeck: "Er is veel meer discipline"

ZATERDAG, 17 MEI 2014, 11:58 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

In een gesprek met de VRT radio blikt Herman Van Holsbeeck vooruit op de titelwedstrijd morgen om 14.30 uur tegen Lokeren. "We zijn allemaal vermoeid, maar het is een positieve vermoeidheid", begint de manager.


We moeten het afmaken
"We weten dat we het zondag tegen Lokeren moeten afmaken en daar gaan we natuurlijk alles aan doen. We moeten eerlijk zijn, het is dankzij die fameuze play-offs dat we hier nu staan. De eerste vier jaar stonden we op de positie van Standard, eerstes dus. Dan worden de punten gehalveerd en dan groeit de druk", gaat hij verder.

Voor het eerste geprofiteerd van de play-offs
"Het was bij ons de bedoeling om met deze jonge ploeg klaar te zijn voor de play-offs maar dan verlies je van Standard en sta je al direct acht punten achter. Wij hebben nadien wel een heel pak wedstrijden gewonnen maar het is vooral de concurrentie die heel veel punten heeft laten liggen. Nu staan we twee punten voor op Standard. Dit is typisch aan de play-offs. Alles is nog mogelijk maar of dit nu correct is laat ik buiten beschouwing. Maar voor de eerste keer zijn we het die er van kunnen profiteren."

Wanneer is de klik gemaakt?
"Met jonge spelers moet je een stuk strenger zijn. John van den Brom was iemand van de losse aanpak. Hij heeft verleden jaar vooral gewerkt met topspelers als Mbokani, Biglia en Jovanovic. Had Mbokani een snipperdag nodig, dan kreeg die dat. Jonge spelers hebben nog heel wat structuur nodig. Ze moeten soms om acht uur op de club zijn, er wordt twee keer getraind, videoanalyses, bezig zijn met hun lichaam. Daar is Hasi veel strikter in, er is veel meer discipline op het veld. Dat rendeert nu.

Wordt er zondagavond gevierd?
"Als we kampioen worden mogen we ons voor één keer uit de bol laten gaan. Had iemand ons twee maanden geleden gezegd dat we morgen kampioen kunnen spelen, dan had niemand die persoon geloofd. Met voetbal, en zeker in deze play-offs, is alles mogelijk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.