"Januzaj scoorde eens 16 goals"

DONDERDAG, 22 MEI 2014, 13:08 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Met het WK in aantocht besteden we nog tijd aan ex-Anderlecht-speler Adnan Januzaj. De Manchester United ster verliet Anderlecht op jonge leeftijd, tot grote spijt van het bestuur. Het Nieuwsblad sprak met zijn vroegere trainers.


"Ik herinner me dat we met onze jeugdploeg met 22-0 van La Louvière hadden gewonnen. Adnan was toen fenomenaal. Hij scoorde 16 of 17 goals, geloof ik. Ooit moest ik zijn voetenwerk opnemen met een camera om het dan achteraf grondig te kunnen bestuderen", klinkt het.

Het gebeurt al wel eens meer dat jeugdspelers een handvol goals maken in een wedstrijd, maar 16 is toch echt wel uitzonderlijk veel. Januzaj werd geboren in Brussel in 1995 en startte zijn carrière bij FC Brussels. Later nam Anderlecht hem over, waar hij op zestienjarige leeftijd vertrok. Paars-wit ontving, net als Brussels, een opleidingsvergoeding. Na een moeizame integratie in Engeland, kwam hij toch al snel in de eerste ploeg van Manchester United. Een paar weken geleden koos hij ook definitief voor België. De speler kon ook onder andere uitkomen voor Kosovo, Albanië en Servië.

Of Januzaj bij België in de basis zal staan, is nog maar zeer de vraag. Maar met hem erbij, hebben we alvast een super-sub. We zien hem aan het werk op het WK vanaf 12 juni en in de voorbereidende oefenwedstrijden van de Rode Duivels.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.