Besnik Hasi over zijn verleden

ZATERDAG, 24 MEI 2014, 17:06 - jds93
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi is sinds kort gebombardeerd tot succescoach. In de vele artikels en reacties schoten superlatieven tekort. Zelf blijft hij kalm en relativeert. Dat heeft de geschiedenis hem geleerd.


Vanavond, na de finale van de Champions League, sluit Besnik Hasi het onverhoopt succesvolle seizoen 2013-2014 definitief af. In Turkije geniet hij dan samen met zijn gezin van een weekje welverdiende rust.

Na Turkije trekt hij richting geboorteland. In Kosovo bezoekt hij enkele dagen zijn moeder. Een gewoonte die hij zichzelf oplegde zo veel als mogelijk te herhalen na het overlijden van zijn slechts 58-jarige vader. Al heeft hij wel wat vreemde gevoelens bij zijn terugkeer naar Kosovo. Het behalen van de landstitel bij zo'n grote club is uniek voor Albanië. Zelfs de eerste minister bracht felicitaties uit. Het zal druk zijn. "Ik zal dikwijls van hier naar daar gesleurd worden". Ik ben liever rustig thuis bij mijn moeder.

Toen de oorlog uitbrak in Kroatië was Besnik Hasi getuige van gruwelijke taferelen. Op een dag zag hij hoe enkele zwaarbewapende mannen - ogenschijnlijk droken of gedrogeerd - Russische roulette speelden. Één schoot zich voor mijn ogen een kogel door het hoofd.
Het zijn zaken die je nooit vergeet. Maar je leeft ook verder. Ik ben zo: ik ga steeds door.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.