Vanden Borre: "Vertrouwen niet beschamen"

MAANDAG, 26 MEI 2014, 10:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Rode Duivels spelen vanavond hun eerste oefenmatch in aanloop naar het WK. Tegen Luxemburg zal Anthony Vanden Borre één helft spelen. "Ik ben heel erg fier dat ik tot de definitieve WK-selectie behoor", vertelt de rechtsachter.


Samen met zijn maatje Vincent Kompany sprak Vanden Borre gisteren de pers toe na de namiddagtraining. "Het is aan mij om aan te tonen dat ik mijn plaats verdien en ik zal het vertrouwen van de bondscoach niet beschamen", aldus Vanden Borre, die beseft dat Toby Alderweireld eerste keuze is op zijn positie. "Maar ik sta klaar als de bondscoach me nodig heeft".

Voor Vanden Borre is deze WK-selectie een beloning het harde werk dat hij geleverd heeft om weer voetballer te worden. "Door hard te werken en vertrouwen in jezelf te hebben, kan je ver komen. Ik ben altijd in mijn kwaliteiten blijven geloven, ook wanneer het moeilijk ging. Deze selectie is alleszins een stimulans om hard te blijven werken."

Kompany: "Anthony was één van de beste van Europa"

Vanden Borre sprak met de pers in het gezelschap van Vincent Kompany. De twee kennen elkaar al van toen ze duiveltje waren. "Bij de jeugd behoorde Anthony tot de beste spelers van Europa op zijn positie", aldus Kompany. "De mensen die hem toen zagen, zijn helemaal niet verrast door deze selectie. Samir Nasri spreekt me er vandaag nog altijd over aan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.