Kljestan: "Ik zal het Anderlecht-publiek missen"

DINSDAG, 27 MEI 2014, 12:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In plaats van zich voor te bereiden op het WK, heeft Sacha Kljestan nu vakantie. Door zijn verdwijning uit de basiself bij Anderlecht greep hij naast een selectie. "Het was een zware klap, maar ik neem Hasi niets kwalijk."


In een gesprek met La Dernière Heure zegt Kljestan dat hij de knop snel omgedraaid had. "Ik had mezelf één dag gegeven om kwaad te zijn en deze tegenslag te verwerken", aldus de Amerikaan, die weigert een steen te gooien naar Hasi. "Hij was altijd eerlijk en correct en is een goede coach. Ik had de pech dat de motor sputterde op Standard en daarna aansloeg zonder mij."

In het spelconcept van Hasi is er echter geen plaats voor een type middenvelder als Kljestan. De kans is dan ook erg groot dat hij zijn geluk volgend seizoen elders zoekt. Diverse clubs uit de Verenigde Staten worden genoemd. "Ik zou zeker in de MLS aan de slag willen, maar aan de andere kant voel ik dat mijn Europees avontuur nog niet ten einde is."

Volgens Kljestan zou het te gemakkelijk zijn om nu, op zijn 29e, al terug te keren naar de Verenigde Staten. "Ik wil me eerst nog bewijzen in Europa en de bondscoach overtuigen", aldus de middenvelder die tranen in de ogen had toen hij na de titelmatch het publiek groette. "Ik zal het missen om het Anderlecht-publiek 'USA! USA!' te horen scanderen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.