Krychowiak als opvolger van Kouyaté?

VRIJDAG, 30 MEI 2014, 09:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nadat Anderlecht en Valencia reeds een akkoord hebben, ligt er voor Cheikhou Kouyaté een contract voor vijf jaar klaar in de Spaanse havenstad. Volgens Het Nieuwsblad denkt Anderlecht aan Grzegorz Krychowiak als vervanger.


Krychowiak is een 24-jarige Pool die momenteel bij Stade Reims in Frankrijk speelt. De middenvelder ruilde op zijn zestiende Polen voor Bordeaux. Toen hij negentien was, werd hij voor een seizoen uitgeleend aan Reims dat toen nog in de derde afdeling speelde. Als basiskracht zorgde Krychowiak mee voor de promotie naar de Ligue 2. Ook het seizoen erop huurde Reims Krychowiak van Bordeaux.

Na twee uitleenbeurten kreeg Krychowiak in het seizoen 2011-2012 zijn kans bij Bordeaux, maar verder dan één basisplaats en één korte invalbeurt kwam hij niet. Daarom werd hij in november voor de rest van het seizoen uitgeleend aan Nantes, dat net als Reims in de Ligue 2 uitkwam. Als basisspeler zag hij hoe niet Nantes maar Reims de promotie afdwong.

Reims was Krychowiak niet vergeten en betaalde in de zomer van 2012 800.000 euro aan Bordeaux om de Pool definitief over te nemen. In geen tijd werkte Krychowiak zich op tot een absolute sterkhouder bij de Champagneclub. Ook bij de nationale ploeg veroverde Krychowiak een basisplaats. Tijdens de afgelopen WK-campagne stond hij acht keer in de basis en viel hij één keer in.

De voorbije weken werd Krychowiak intensief gescout door Anderlecht. Ook Engelse clubs tonen interesse, dus goedkoop zal hij niet zijn. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck beseft echter dat voor een goede defensieve middenvelder veel geld betaald zal moeten worden. "We zijn bereid een inspanning te leveren voor iemand waarvan we allemaal vinden dat hij van nut is. Het moet er deze keer boenk op zijn", klinkt het deze week in P-Magazine.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.