Jason Eyenga-Lokilo gegeerd door half Europa

ZONDAG, 1 JUNI 2014, 14:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

In September wordt Jason Eyenga-Lokilo 16 en dan wil Anderlecht hem een contract aanbieden en ligt dus dwars voor een transfer naar een andere club. Mancester City, Chelsea en co wilden 450.000 euro neertellen.


De postbode is vaste klant ten huize Eyenga-Lokilo en zeker nu de speler in september 16 wordt staat ook de telefoon niet stil. Arsenal, Manchester United, Mancester City, Chelsea, Liverpool en Aston Villa stuurden al verschillende uitnodigingen, dichter bij huis strijden PSG, Lyon en Bordeaux om zijn handtekening. Zelf wil hij richting Engeland omdat ze daar meer kansen geven aan de jeugd. Als ik voel dat de club honderd procent in mij gelooft zal ik niet twijfelen om de overstap te maken, verteld de jonge speler tegenover Gazet Van Antwerpen, vorig seizoen nog aanvoerder van de U15.

Maar Anderlecht wil vooral zelf zijn goudhaantje een contract aanbieden en sloeg zelf een bod van bijna een half miljoen euro af.
"Een verlengd verblijf bij Anderlecht zou ik niet als straf ervaren. Ik voetbal hier al zeven seizoenen en ik ben hier dus kind aan huis." aldus nog Jason Eyenga-Lokilo.

Voor papa Jean-Claude Eyenga-Lokilo is het duidelijk, als paars-wit zijn zoon het lang beloofde contract geeft, rekening houdend met zijn talent, mag hij gerust bij Anderlecht blijven spelen.

Hierdoor wordt ook het debat rond internationale jeugdtransfers nog eens in de belangstelling gezet dat nu al in de belangstelling staat door Adnan Januzaj en Eden Hazard die op vrij jonge leeftijd België achter zich lieten voor een rijke buitenlandse club.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.