N'Sakala: "Doel is de Premier League"

MAANDAG, 2 JUNI 2014, 17:59 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Op 20 augustus 2013 werd bekend dat Anderlecht de Fransman Fabrice N'Sakala een contract liet tekenen van drie jaar. Nu na één seizoen bij de kampioen blikt de speler terug op zijn prestaties.


"Het eerste seizoen was enorm stressvol tot het einde. Iedereen zette ons onder druk door te zeggen dat we geen kampioen gingen worden. Op een bepaald moment was dat waar", aldus N'Sakala.

"Maar wonder boven wonder hebben we de titel toch behaald, dit op de laatste dag van het seizoen. Ik zou gerust kunnen zeggen dat dit het verschrikkelijkste maar ook het mooiste seizoen was dat ik ooit heb mogen beleven."

Het Belgische kampioenschap was een grote onbekende voor N'Sakala. "Ik wist amper iets over dit kampioenschap. Maar vandaag kan ik gerust zeggen dat dit kampioenschap voor jonge spelers de beste springplank is voor hogerop te geraken. Vele spelers die in die kampioenschap gestart zijn spelen nu in belangrijke competities."

"Mijn droom blijft om te spelen in de Premier League. Maar we zullen wel zien waar ik in de toekomst zal spelen. Wat nu betreft wil ik gewoon blijven evolueren bij Anderlecht. En wie weet haal ik ooit het Franse nationale team. Het WK was in feite al een doel, nu wordt dat het EK in 2016", besluit de Fransman.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.