Voorstelling Hervé Matthys

VRIJDAG, 6 JUNI 2014, 21:34 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Hervé Matthys zijn handtekening gezet heeft onder een profcontract van drie jaar. Hij behoort tot de vier jongeren die vanaf dit seizoen bij de A-kern zullen aansluiten.


Aaron Leya Iseka, Samuel Bastien, Andy Kawaya en Hervé Matthys, allen behoren ze tot een lichting om U tegen te zeggen. Het is niet verwonderlijk dat de Europese topclubs maar al te vaak op Neerpede te vinden zijn in de hoop een talent te kunnen wegplukken.

Matthys werd als vervanger van Mathias Bossaerts binnengehaald. Die laatste trok in 2012 naar Manchester City, Matthys kwam over van Club Brugge. De jonge speler maakte al snel deel uit van de U19 met wie hij de titel kon vieren. In zijn tweede seizoen bij paars-wit behoorde hij tot de beloften en werd hij ook geselecteerd voor de UEFA Youth League.

Bij Cercle Brugge was hij linksbuiten, bij Club werd hij echter uitgespeeld als offensieve verdediger, vooral links of centraal. Door zijn veelzijdigheid en zijn kwaliteiten om de bal weg te werken zal hij de volgende revelatie worden in de verdediging. Hij is tevens een zeer welopgevoede jongen, en intelligent. Dat bewees hij door voor Anderlecht te kiezen, ook al is zijn vader een hevige Club-supporter.

Met dank van ons Neerpede-specialist DavidBxl.anderlecht-online forum