Anderlecht maakt werk van Conté

DINSDAG, 10 JUNI 2014, 08:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu de geruchten over een vertrek van Massimo Bruno steeds hardnekkiger worden, wil Anderlecht snel werk maken van een nieuwe flankaanvaller. Volgens Het Nieuwsblad zal paars-wit nog deze week een bod doen op Ibrahima Conté.


Na het vertrek van Ronald Vargas en nu Massimo Bruno nadrukkelijk gelinkt wordt aan Hoffenheim en Red Bull Salzburg kan Anderlecht iemand als Conté goed gebruiken. Ook Club Brugge (mocht Maxime Lestienne vertrekken) en enkele Franse clubs tonen interesse en om hen voor te zijn, start Anderlecht nog deze week de gesprekken over Conté.

Goedkoop is de Guineeër van Zulte Waregem niet. "De tijd dat spelers als Habibou voor anderhalf miljoen euro werden verkocht, is voorbij", zo klinkt het aan de Gaverbeek. Naar verluid zou Essevee minstens vier miljoen euro vragen. Zulte Waregem kocht Conté, na een uitleenbeurt van een half jaar, een jaar geleden van AA Gent voor 600.000 euro. Er werd ook overeengekomen dat de Buffalo's bij een doorverkoop recht hebben op het meerbedrag. Gent zou daarom achter de schermen een transfer proberen te stimuleren en had al contact met Anderlecht.

Zulte Waregem zelf wil Conté liever niet laten gaan. Het oordeelt dat het voor zijn ontwikkeling beter is om nog een volledig seizoen onder Franky Dury te spelen. De nummer vier uit de afgelopen competitie wil het contract van de 23-jarige vleugelspeler dan ook graag verlengen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.