Bruno: Salzburg tussenstap naar Bundesliga

VRIJDAG, 13 JUNI 2014, 08:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Massimo Bruno ruilde gisteren Anderlecht voor Red Bull Salzburg, maar deze club is slechts een tussenstap. Het eigenlijke doel is Leipzig. Intussen verschillende kranten van mening over de transferprijs die Anderlecht ontvangt.


Bruno tekende eigenlijk een contract bij Red Bull. De drankengigant stalt de flankspeler voorlopig bij de Oostenrijkse topclub Salzburg, maar het doel is hem zo snel mogelijk door te sturen naar hun andere club: Red Bull Leipzig. Deze speelt momenteel in de tweede Bundesliga en wil zo snel mogelijk, liefst volgend seizoen al, promoveren. Als de promotie een feit is, trekt Bruno naar de Duitse club, die meteen voor een Europees ticket gaat.

Aanvankelijk had Bruno weinig trek in Salzburg, maar toen hij hoorde van het Red Bull-project en het doel om hem uiteindelijk in Duitsland te laten voetballen, ging hij overstag. De eerste contacten werden vorig jaar al gelegd toen Bruno samen met Guillaume Gillet te gast was bij het Red Bull Racing Team tijdens de GP van Spa-Francorchamps. Ze spraken toen onder meer met Sebastian Vettel, die zei dat Bruno ooit voor een Red Bull-team moest voetballen.

3,6 of 9 miljoen euro?

Intussen rijst de vraag hoeveel Anderlecht ontving voor Bruno. Herman Van Holsbeeck sprak van een "niet te weigeren bod", maar het bedrag dat Het Laatste Nieuws noemt is niet erg hoog. Zij hebben het over een transfersom van 3,6 miljoen euro. Bruno zou beter boeren. Hij zou jaarlijks 1,4 miljoen euro opstrijken.

In Het Nieuwsblad lezen we dan weer heel andere bedragen. Volgens deze krant ging Anderlecht niet akkoord met een bedrag van 5 miljoen euro. Pas toen Red Bull ook bonussen introduceerde, ging paars-wit overstag. Indien Salzburg zich plaatst voor de poules van de Champions League en kampioen speelt, kan de transfersom oplopen tot 7 à 9 miljoen euro.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.