Slechte eerste helft breekt België bijna zuur op

WOENSDAG, 18 JUNI 2014, 00:09 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

België opende het WK met een 2-1 zege tegen Algerije. Swingend voetbal was er alles behalve, maar de punten zijn wel binnen. Anthony Vanden Borre speelde niet.


Wilmots bracht een eigenaardige opstelling op de mat. Witsel en Dembele liepen elkaar in de weg op de nummer zes. Lukaku zakte te ver terug, De Bruyne en Hazard gaven niet thuis en Chadli kon geen snelheid brengen. Algerije lag met elf voor de goal maar soms scoorde uit hun eerste en enige kans: Vertonghen trok een groenhemd domweg neer en zag de penalty omgezet worden. België maakte niks klaar.

Met Mertens en Fellaini na de pauze liep het wel. Er kwam meer druk en diepgang. Origi de Lukaku had vervangen miste de reuzenkans. Fellaini kopte achterwaarts de gelijkmaker binnen. Later opende Hazard op Mertens die mooi binnen vlamde. De Bruyne had een voet in beide goals. De 3-1 was nog dichtbij op het einde maar viel niet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.