Officieel: Kouyaté naar West Ham

WOENSDAG, 18 JUNI 2014, 13:42 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

De kogel is door de kerk. Zoals verwacht, trekt Kouyaté voor vier seizoenen naar de Engelse subtopper West Ham. De Senegalees schermde al enige tijd met een transfer, waarbij Valencia en West Ham in concurrentie gingen.


In eerste instantie leek Kouyaté op weg naar Valencia. De eerste contacten waren goed en een akkoord was dichtbij. Maar toen West Ham zich in de debatten mengde, zag de middenvelder zijn kans om zijn droom te realiseren: spelen in de Premier League. Kouyaté werd op de Eurostar gespot, onderweg naar Londen. Anderlecht probeerde nog wel door hem een verbeterd contract voor te schotelen, maar de geruchten werden steeds luider en toen Valencia geen bankgarantie kon voorleggen voor het gevraagde transferbedrag, leek het maar een kwestie van tijd meer.

Maandag onderging de Senegalees medische testen, gisteren werden de laatste details geregeld en vandaag is het zover: de handtekening werd geplaatst en Kouyaté trekt zo de deur van het Astridpark achter zich dicht.

Kouyaté speelde zes seizoenen in Anderlecht. Hij begon als middenvelder, verhuisde daarna naar de verdediging om een sterk centraal duo met Nuytinck of Mbemba te vormen. Aan het einde van het seizoen moest hij het jonge Anderlechtse middenveld weer versterken en ook dat deed hij met verve. Hij blonk uit in de play-offs en verzekerde zich zo van een transfer.

Hoeveel geld paars-wit opstrijkt is niet bekend. De laatste geruchten hadden het over een bedrag tussen 8,5 en 9 miljoen euro, waarvan 20% sowieso aan de handen van Kouyaté's managers blijft kleven. Dit zijn alvast voldoende financiële middelen voor de club om bijvoorbeeld Krychowiak aan te trekken als vervanger.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.