Vanden Borre: "De teamgeest is top"

VRIJDAG, 20 JUNI 2014, 19:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anthony Vanden Borre is samen met Andy Najar de enige Anderlecht-speler op het WK. Waar Najar een basisplaats heeft, moet Vanden Borre zich tevreden stellen met een rol als invaller. "Maar daar leg ik me niet bij neer."


Tot nu toe verloopt het WK op wieltjes voor de Belgen. Tegen Algerije werd er, weliswaar niet zonder moeite, gewonnen en de sfeer is nog steeds top. "De meeste spelers kennen elkaar al lang, van bij de jeugdploegen. Daardoor voelen we ons een beetje als een familie. Vandaar ook de enorme vreugde-uitbarsting na de doelpunten tegen Algerije. De teamgeest is echt top."

Vanden Borre zelf kwam niet in actie in de eerste WK-wedstrijd. De rechtsback wordt door Toby Alderweireld uit de ploeg gehouden. Problemen maakt hij hier niet van, maar uiteraard wil hij ook het veld op. "Voor mij is dit WK een beloning voor het werk dat ik heb geleverd het afgelopen jaar. Maar nu ik hier ben, heb ik ook ambitie. Mijn doel is om de bondscoach te overtuigen dat ik in de basis hoor."

Toen Vanden Borre een tiental jaar geleden doorbrak, leek het erop alsof hij voor jaren de vaste rechtsback van de Rode Duivels zou worden. Maar het draaide anders uit. "Ik maakte in mijn leven een aantal fouten en daardoor ben ik mijn plaats bij de nationale ploeg kwijtgeraakt. Maar daar wil ik nu niet meer bij stilstaan. Dat ik er weer bij ben, is het enige dat telt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.