Matig België klopt Zuid-Korea

VRIJDAG, 27 JUNI 2014, 02:24 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

De Rode Duivels hebben ook hun derde groepswedstrijd winnend afgesloten. Zuid-Korea ging met 0-1 voor de bijl na een laat doelpunt van Jan Vertonghen. Anthony Vanden Borre speelde een zeer degelijke wedstrijd.


Net als in de eerste twee groepswedstrijden pakten de Belgen niet uit met oogstrelend voetbal. Kort voor de rust moesten ze zelfs met tien verder na een verdiende rode kaart voor Steven Defour.

Uiteindelijk was het Jan Vertonghen die de Belgen naar een negen op negen schoot. Anthony Vanden Borre deed defensief weinig verkeerd en bracht offensief meer dan Toby Alderweireld in de voorgaande wedstrijden. Op het einde van de wedstrijd liet hij zich opmerken door op de bal te gaan staan.

Ex-Anderlecht-spelers Vincent Kompany en Romelu Lukaku kwamen niet in actie. Adnan Januzaj debuteerde en is nu dus ook officieel Rode Duivel.

België neemt het dinsdag op tegen de Verenigde Staten. Algerije -dat zich door een gelijkspel tegen Rusland verzekerde van de achtste finales- speelt maandag al tegen Duitsland. In een eventuele kwartfinale speelt België tegen Zwitserland of Argentinië.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.