Telenet krijgt ongelijk over voetbalcontract

DONDERDAG, 23 JUNI 2005, 13:23 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

De rechtbank heeft de klacht van Telenet over het voetbalcontract afgewezen. Dat betekent dat concurrent Belgacom de uitzendrechten behoudt.

De Belgische Profliga kende op 9 mei alle uitzendrechten van de Belgische voetbalcompetitie toe aan Belgacom Skynet. PayTvCo, een dochter van het telecombedrijf Telenet, en zijn Waalse partner BeTV hadden de voorbije drie jaar een overeenkomst met de Profliga. Volgens clausule 12.2 van dat contract hadden zij het recht om, als een derde partij een bod deed op de voetbalrechten, dat binnen dertig dagen te verhogen met 10 procent.

Op de zitting voerden de Telenet en BeTV aan dat ze het bod van Belgacom Skynet effectief met 10 procent verhoogd hebben, maar toch naast de uitzendrechten grepen. Omdat volgens de eisende partijen hun recht op hoger bod is geschonden en totaal genegeerd, eisen ze de schorsing van de beslissing van de Liga.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.