Bastien: "Men begreep mijn keuze niet"

MAANDAG, 14 JULI 2014, 09:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Samuel Bastien maakt sinds dit seizoen deel uit van de A-kern. Van nature is hij een middenvelder, maar tijdens de oefenduels speelde hij ook als rechtsachter. "Ik zal elke kans grijpen die ik krijg", klinkt het vastberaden.


Bastien begint aan zijn derde seizoen bij Anderlecht, dat hem weghaalde bij Standard. "Het was een weldoordachte keuze, maar veel mensen in Luik begrepen het niet. Ik werd zelfs scheef bekeken", legt de 17-jarige Bastien uit in Het Nieuwsblad. "Mijn vrienden hebben er zich alleszins niet druk in gemaakt."

Door de blessure van Anthony Vanden Borre en het vertrek van Guillaume Gillet probeerde Hasi Bastien, die in mei een driejarig contract tekende, geregeld uit als rechtsachter. "Mijn voorkeur gaat wel uit naar het middenveld, maar ik zal proberen om elke kan die ik krijg te grijpen. Tijdens het WK observeerde ik jongens als Pogba en Cabaye bij Frankrijk erg goed."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.