Christian Wilhelmsson gaat zijn boekje te buiten

WOENSDAG, 29 JUNI 2005, 09:26 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Christian Wilhelmsson heeft voor een rel gezorgd in eigen land. Tijdens een wedstrijd in tweede klasse ging hij als supporter zijn boekje te buiten.

Wilhelmsson was op vakantie een kijkje gaan nemen bij Mjällby, zijn geboortestad en lievelingsploeg. In de 65e minuut was er een betwistbare penaltyfase. Wilhelmsson ging hevig te keer en moest na het laatste fluitsignaal even stoom aflaten. Hij sprong het veld op en schold de scheids de huid vol.

De Zweedse pers smeerde het verhaal breed uit en spaart de kritiek op Wilhelmsson niet. "Hij is een idool en voorbeeldfunctie voor de jeugd en dat gedrag is dus schandalig", klinkt het..

Christian Wilhelmsson wordt woensdag verwacht op de eerste training van Anderlecht, maar donderdag verschijnt zijn zaak voor de Disciplinaire Commissie van de Zweedse voetbalbond. "Die scheids was echt wel heel slecht", verdedigt Wilhelmsson zich in de kranten. "Ik heb dus geen spijt van wat ik deed."

"Alleen jammer dat ik dat deed voor zoveel volk. Ik had hem beter uitgescholden in de spelerstunnel." Herman Van Holsbeeck heeft woensdag een gesprek met de speler. "Ik wil checken of dit waar is." In Zweden wacht de speler waarschijnlijk een schorsing.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.