Mag Malanda Wolfsburg verlaten?

MAANDAG, 4 AUGUSTUS 2014, 02:41 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Arsenal en Wolfsburg strijden om de handtekening van Josuha Guilavogui, een verdedigende middenvelder van Atletico Madrid. De Duitsers haalden eerder al Mateusz Klich voor diezelfde positie. Slecht nieuws voor Junior Malanda.


Malanda verzamelde vorig seizoen in de terugronde amper vierhonderd minuten bij Wolfsburg en krijgt er nu dus één en misschien zelfs twee concurrenten bij. Het heeft er alle schijn van dat de jonge Belg dit seizoen niet voorkomt in de plannen van Dieter Hecking.

In dat geval lijkt een uitleenbeurt tot de mogelijkheden te behoren. Malanda is een vrij snelle, erg stevige centrale middenvelder die ook een rij lager uit de voeten kan. Bovendien kent hij de Belgische competitie en speelde hij in de jeugd al voor Anderlecht.

Hoewel hij nog vrij onervaren is, lijkt hij de ideale opvolger voor Cheikhou Kouyaté. Een huurperiode van Malanda is voor paars-wit echter geen oplossing op (middellange) termijn. De groen-witten betaalden vorig jaar vier miljoen euro voor de Belgische jeugdinternational.

Transfermarkt.de schat zijn marktwaarde momenteel op zeven miljoen euro. Misschien zwicht Wolfsburg wel voor een bod van om en bij de zes miljoen euro. Malanda is nog steeds geen twintig en dus is een doorverkoop met winst zeer reëel.



anderlecht-online forum