Reviewcommissie maat voor niets

MAANDAG, 4 AUGUSTUS 2014, 16:25 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Onze nationale competitie is nog maar twee speeldagen ver en de kluchten stapelen zich al op. Na de miserie met de velden, de truitjes en een lijnrechter die vlagt voor buitenspel bij een inworp is er nu de reviewcommissie.


Op uitdrukkelijk verzoek van Standard-preses Roland Duchâtelet werd er een onafhankelijk reviewteam in het leven geroepen om overtredingen te beoordelen. Zelfs wanneer de scheidsrechter een fase al had beoordeeld, kon de commissie nog een straf uitspreken.

De commissie nam het geval-Mpoku als eerste onder de loep en besloot hem vrij te spreken. Op de beelden is nochtans duidelijk te zien hoe Mpoku een schandalige overtreding beging door zijn elleboog in het gezicht van Kortrijks-speler Tomasevic te planten.

De commissie leek geen zin te hebben om de club van hun 'bedenker' als eerste te straffen. De neutraliteit van deze commissie kan en zal meteen in vraag gesteld worden. Het belooft weer een jaar vol discussies te worden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.