Kouyaté: "Ik kan Anderlecht niet missen"

DONDERDAG, 7 AUGUSTUS 2014, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Cheihou Kouyaté realiseerde deze zomer zijn droomtransfer naar de Premier League. In de kranten van het Mediahuis praat hij over zijn eerste weken in Engeland. "Ik moest harken om het ritme op te pikken", zo bekent de Senegalees.


"Hoewel ik fysiek sterk ben, ben ik na een training bij West Ham soms meer vermoeid dan na een wedstrijd bij Anderlecht. Alles gaat sneller en de duels zijn intenser", vertelt Kouyaté, die duidelijk weet wat van hem verwacht wordt. "Lopen, lopen en nog eens lopen. Ik moet de gaten opvullen. Ik moet voor defensief evenwicht zorgen zodat de aanvallers meer vrijheid hebben om te scoren."

Kouyaté werd de voorbije maanden aan heel wat clubs gelinkt. "Maar eigenlijk wilde ik enkel naar Engeland. West Ham-manager Sam Allardyce kwam mij persoonlijk scouten tegen Standard en daarna bleef hij me bestoken met telefoontjes, tot in Senegal toe. Hij onderbrak ook zijn vakantie om mijn komst af te ronden. Dan voel je je echt welkom."

"Anderlecht is mijn tweede thuis"

De voorbije weken dook Kouyaté af en toe op in Anderlecht. "Ik vertelde al tegen Hasi dat ik hen niet kan missen", lacht hij. "Anderlecht blijft voor altijd mijn tweede thuis. Ik bekijk al hun wedstrijden via internet."

Een opvolger voor Kouyaté vond paars-wit nog niet. "Ze moeten iemand halen die het vuile werk op het middenveld wil opknappen, zeker in de Champions League. Milivojevic? Hij is een ander type dan ik, maar heeft ook kwaliteiten die ik niet heb. Zo is zijn crosspass fenomenaal."



anderlecht-online forum