Hasi: "Bastien laat mooie dingen zien"

VRIJDAG, 8 AUGUSTUS 2014, 16:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi blikte vanmiddag op een persconferentie vooruit naar het treffen van zondag tegen Charleroi. Hij kon meegeven dat Silvio Proto zeker speelt en Fabrice N'Sakala rechtsback blijft. Hij was ook lovend over enkele jonkies.


"Silvio speelde één helft tegen Dender en heeft dit goed verteerd", vertelde Hasi. "Hij is mijn kapitein en als hij fit is speelt hij. Hij zal zondag dus tussen de palen staan."

Tegen Dender liet Hasi vooral jongeren opdraven. Een aantal maakten een goede indruk. "Nathan Kabasele en Samuel Bastien hebben, net als voordien trouwens, punten gescoord. Samuel bijvoorbeeld is nog erg jong, maar liet al veel zien."

Bastien kan rechtsback spelen en op die positie was het de voorbije wedstrijden wat zoeken met Andy Najar en Fabrice N'Sakala. "Maar ik ga niet elke week wijzigen", zegt Hasi. "Fabrice moet vertrouwen krijgen en ik ga Andy dus niet opnieuw naar achter halen."

Ook het middenveld staat nog niet op punt. "Dat moet veel en veel beter. Van de vier middenvelders is enkel Praet nu al op niveau", aldus Hasi. "Milivojevic heeft lang niet gespeeld en moet tijd krijgen. Tielemans is ook nog niet op zijn beste niveau, net als Najar. Al hebben we de laatste weken hard gewerkt en is er al progressie te zien. De organisatie staat er en de mentaliteit is top. We hebben goeie stappen gezet, al moeten er nog komen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.