Pers: 'Supporters willen Defour niet'

VRIJDAG, 8 AUGUSTUS 2014, 20:22 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Steven Defour, hierover zal het laatste woord nog niet geschreven zijn. Nadat L'Avenir deze middag met het bericht kwam dat Defour getekend had bij paars-wit waren er sommigen snel bij om te zeggen dat hij niet welkom is.


We moeten de supporters er niet aan herinneren dat Defour aanvoerder was toen Axel Witsel een ware doodstrap uitdeelde aan Marcin Wasilewski. Witsel en Defour kregen toen zelfs doodsbedreigingen.

Nu koppen verschillende kranten dat de supporters de middenvelder niet graag zien komen, dit doet ze op basis van één foto: een spandoek aan de ingang van het Constant Vanden Stockstadion. Ok, zo zijn er ook al enkele fotoshop t-shirts opgedoken met daarop het hoofd van defour met een verbodsteken door.

Nochtans, een webpoll van pak 7 maand geleden op onze site leert toch iets anders. Van de 6500 stemmers waren er maar liefst 68% voor de komst van de ex-Standard-speler. 25% wilden de speler liever niet, dit wegens zijn Standard-verleden. Zeven percent vond toen zelfs dat we geen middenvelder nodig hebben, dat laatste getal zal nu wel anders liggen .... .

Toen ik deze middag met een collega van de site bezig was over zijn mogelijke komst zei hij het volgende: "Als het officieel is kom ik direct naar je werk met een fles champagne." Hij zag het al helemaal zitten. "Defour als aangever voor Tielemans, Tielemans als aangever voor de rest van de ploeg. Dat zou potten breken."

Maar wie weet dat er na dit weekend toch iets uit de bus valt, in het voetbal kan het soms heel snel gaan.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.