Hasi gaat voor negen op negen

ZATERDAG, 9 AUGUSTUS 2014, 09:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

De traditie van puntenverlies op de eerste speeldag is al doorbroken, het is al vijf jaar geleden dat Anderlecht negen op negen pakt bij de seizoenstart. Maar Hasi zweeft niet en tempert de euforie van een goede start


"Het programma laat ons dat misschien ook toe," nuanceert hij meteen. "Maar als je de Supercup meetelt hebben we onze drie wedstrijden tot nu toe gewonnen. Dat wil zeggen dat we vooruitgegaan zijn. Goals hebben we altijd gemaakt, maar vorig seizoen kregen we ook altijd goals tegen. Nu staat de organisatie al veel beter. Het moet nog beter maar er is wel al discipline in de ploeg. Ook op training zie ik dat de mentaliteit al veel verbeterd is. Ik heb een goeie groep, die hard kan zijn voor zichzelf. Ze kunnen zich ook corrigeren. Nog niet tijdens de wedstrijd, we zitten ook met veel jonge gasten. Maar we hebben goeie stappen vooruit gezet. En ik weet dat het bestuur bezig is met versterking, ik maak mij geen zorgen."

N'Sakala op de rechtback

Coach Hasi blijft intussen sleutelen aan zijn ploeg. Zolang Vanden Borre geblesseerd is blijft N'Sakala als linksvoetige op de rechtsback staan. "Je kan niet iedere keer veranderen, want dan neem je het vertrouwen van die speler weg," verdedigd Hasi zijn keuze voor N'Sakala. " We moeten N'Sakala ook wat krediet geven op die positie. We hebben geen honderdtwinitig mogelijkheden op die positie maar we proberen er het beste van de maken en dat doet ook N'Sakala."

Puzzelen aan het middenveld

Het vertrek van Kouyaté heeft een grote leegte gelaten op het middenveld en het is moeilijk om die weer op te vullen. Hasi wil niet dat men denkt dat het probleem alleen bij Milivojevic ligt, hij ziet verschillende oorzaken aan het zwak middenveld. "Op het middenveld moeten we zeker beter gaan spelen. We leden in Oostende veel te veel balverlies en we maakten geen tempo. Het niveau moet omhoog, maar je mag niet vergeten dat Milivojevic lang niet gespeeld heeft. Dan moet je hem de tijd geven om op niveau te komen," verdedigd de coach zijn keuze voor Milivojevic. " Maar ik kijk niet alleen naar hem. Op het middenveld zijn ze met vier en Praet is daarvan de enige die al op niveau is."

Geen geblesseerden

Ondanks het feit dat de coach geen geblesseerde spelers heeft, begint Suárez weer op de bank. "We zijn met 'Mati' rustig aan het opbouwen en zullen aan hetzelfde ritme met hem doorgaan." Hasi verklaarde eerder dat ze Suárez rustig gaan brengen en blijkt niet van dat voornemen af te wijken ondanks de roep van het publiek dat hun held wil zien spelen: "Dat wil ook, maar als ik het risico loop om het weer voor maanden te verliezen dan is niemand daarbij gebaat. De realiteit is dat hij niet topfit is, hij weet dat. Hij kan niet alle trainingen meedoen. Ik hoop wel dat hij eind augustus, begin september topfit zal zijn. Daar werken we in elk geval naartoe," aldus Hasi.
Het publiek zal dus nog even op zijn honger moeten blijven zitten voor ze de Argentijn een volledige wedstrijd zien spelen.



anderlecht-online forum