Hasi: "Drie punten enige positieve"

ZONDAG, 10 AUGUSTUS 2014, 22:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi was eerlijk in zijn analyse achteraf: het was niet goed wat Anderlecht liet zien. "We kunnen nog op elk vlak verbeteren", zo beseft hij. "Maar in september is de Champions League er en moeten we sterker zijn."


Het zou me verbazen mochten we nu al op ons beste niveau zijn”, zo begint Hasi voor de microfoon van Radio 1. “Veel jongens zijn later begonnen aan de voorbereiding. Fysiek staan we al wat verder, maar ons spel kan en moet nog beter. Het enige positief vandaag zijn de drie punten en dat we amper kansen weggegeven hebben.”

"Sommigen wilden zelf te graag scoren"

“In de eerste helft wilden we zo snel mogelijk scoren en dan zag je ook enige nervositeit bij de spelers: de ruimtes waren te groot, we wonnen geen duels en te veel spelers gingen naar de bal. Vlak voor de rust scoren we dan toch”, analyseert Hasi de wedstrijd.

“In de tweede helft verwacht je dat je snel die match dood maakt door nog eens te scoren. Dat gebeurde niet en dan weet je dat er druk zal komen van de tegenstander. Zij namen risico’s en zo kregen we ruimte in hun rug. We hadden nog een paar keer kunnen scoren, maar verdiend zou dat niet geweest zijn.”

Hasi doelt dan op de kansen in de slotfase voor Kabasele en Suarez, maar deze werden slecht uitgespeeld. “Inderdaad. Soms was de laatste pass niet goed, soms wilden ze zelf te veel die goal maken. We zijn een jonge ploeg. We kunnen nog op elk vlak verbeteren.”

"Mitrovic leeft voor goals"

De Anderlecht-coach kon niet ontkennen dat zijn ploeg veel beter moet. “Een aantal jongens moet nog groeien naar hun beste vorm en dat zal wel gebeuren. Alleen staat in september de Champions League voor de deur en dan moeten we wel sterker voor de dag komen.”

Gelukkig voor Hasi heeft Aleksandar Mitrovic zijn neus voor doelpunten wel meteen gevonden. “Daarvoor is hij er”, zegt Hasi. “Hij heeft die kwaliteit en sinds hij terug is, heeft hij hard gewerkt. Hij is zijn overtollig gewicht kwijt, is topfit en scoort. Hij leeft voor goals en tot nu toe doet hij het ook.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.