Hoe staat het in de zaak Defour?

MAANDAG, 11 AUGUSTUS 2014, 13:00 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Steven Defour maakt waarschijnlijk deze week zijn nieuwe club bekend. Anderlecht behoort nog steeds tot de opties, hoewel PSV vandaag zijn bod op de Belgische international verhoogde. Het bedrag werd niet gespecifieerd.


Welke kans maakt Anderlecht dan? Eerst en vooral heeft Luciano D'Onofrio wel iets in de pap te brokken. De makelaar onderhoudt uitstekende contacten met Anderlecht, maar ook met Porto en Defour. Hij is dus cruciaal in de zaak Defour, zeker om Porto's vraagprijs omlaag te krijgen. Dat Defour überhaupt al PSV overweegt, geeft de Belgische kampioen hoop. Het niveau van de Nederlandse competitie is zeker niet veel hoger en daarenboven is Anderlecht rechtstreeks voor de Champions League gekwalificeerd. PSV verhoogde dan wel zijn bod, maar het komt nog steeds niet in de buurt van wat Porto vraagt (8 miljoen euro).

Defour is eveneens ook exact wat Anderlecht op dit moment nodig heeft. Milivojevic heeft zijn kans gekregen tijdens de laatste drie matchen en zakt steeds verder door het ijs. Voor sommige fans is de komst van Defour echter geen optie, voornamelijk wegens zijn reactie na het incident Witsel-Wasilewski. Maar laat ons eerlijk zijn: indien Defour voor Anderlecht kiest, haalt de club een ervaren speler binnen met de nodige technische kwaliteiten. Met de huidige kern behaalde paars-wit in de vaderlandse competitie een 9 op 9, maar het spelniveau was bedroevend laag. Daarenboven waren de tegenstanders ook zeker niet van de sterkste. En een stunt in de play-offs, zoals vorig jaar, gebeurt ook niet elk jaar ... En wat met de Champions League? Zonder serieuze versterkingen, zullen we andermaal een mal figuur slaan.



anderlecht-online forum